Sådan gik dagen

Forventninger til 50 års jubilæum

Hvad en ens forventninger til at møde op til et 50 års jubilæum? Man kommer med en vis spændthed, selvom det ”kun” er 5 år siden for nogle og for andre er det næsten 50 år vi var sammen.

Men for alle var det en stor oplevelse at være i solen og træde ind gennem porten til Kasernen i Gothersgade. Stedet havde ikke forandret sig meget siden vi forlod stedet i 1965.

Vi gik i Kantinen og fik vores morgenmad, kaffe og en Gammel Dansk. Snakken gik hurtigt meget ivrigt. Det var som om der kun var gået et par dage siden sidst.

Der var hilsener fra de kammerater der var forhindret i at være med til jubilæet. Det var fra Frank (633), Thor (654), Søren (596) og fra Lau (651).

Efter morgenmaden gik vi mod Amalienborg, hvor vi skulle besøge Museet.  Amalienborgmuseet har til huse i Christian VIII`s Palæ påAmalienborg. Udstillingen dækker tiden 18631972 og omfatter fire generationer af den Glücksburgske slægtChristian 9.Frederik 8.,Christian 10. og Frederik 9. Her så vi arbejdsværelser der havde tilhørt tidligere konger i Danmark.  

Udenfor på pladsen var der mange mennesker der ventede på vagtskiftet. Vi havde ½time inden vagtskiftet, så der var tid til at gå rundt på pladsen og en tur i Amaliehaven. Vagt afløsningen kom uden nogen form for musik, så det virkede lidt tamt for de mange fremmødte. Det er nu en større oplevelse når der er ledsagende musik.

Herefter gik turen i små hold gennem Amaliehaven og langs kajen forbi A.P.Møllers kontorhus. Undervejs kom vi forbi en udstilling af hærens materiel, der hvor Frihedsmuseet lå. Der var også et orkester, der spillede med en sangerinde i front. Det var Livgardens band, der spillede populær musik.

Café Petersborg var der gjort klar i separat lokale til frokost med mange forskellige små retter. Det var en typisk god dansk frokost vi fik serveret med øl og brændevin til. Undervejs fik vi sunget nogle sange. Én der var skrevet til lejligheden og nogle der var næsten 50 år gamle, skrevet af Bix (608). Den gode frokost var tilstrækkelig for nogle, medens andre fortsatte til Hviids Vinstue på Kgs. Nytorv. Her blev en forrygende dag afsluttet på en god måde.

Og mon ikke forventningerne til dagen blev indfriet?

Så er det tid til 55 års jubilæum for Livgardens hold September 1964